یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 250065
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۸

مباحثه ، روخواني دوباره متن و حفظ كردن متن نيست، بلكه به معناي برقراري ارتباط بين دو فكر براي رسيدن به فكري برتر و كامل تر است.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام عبد الحميد واسطي، معاون پژوهشي مؤسسه مطالعات راهبردي و علوم و معارف اسلام و مؤلف و پژوهشگر حوزه علميه مشهد، طی سخنانی در نشست علمي ـ آموزشي فعال سازي مباحثات که در مدرسه علميه عالي نواب برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق گفت: فعال سازي مباحثات به معناي اين است كه انسان احساس كند موجودي غير مستقل است.

وي اضافه كرد: اگر انسان بخواهد به معارفي كه براي كسب آن ها تلاش مي كند، دست يابد، بايد بر ايجاد و فعال سازي حس عبوديت تلاش كند.

استاد حوزه علميه مشهد همچنین با بيان اينكه بين انسان و ذات اقدس الهي فاصله ي وجودي نيست، اما فاصله اي ادراكي وجود دارد، ابراز داشت: اگر انسان حس حضور خداوند متعال را احساس نمايد، توحيد براي او حاصل مي شود.

حجت الاسلام واسطي در ادامه با طرح اين پرسش كه مباحثه چيست و چه ضرورتي دارد، ابراز داشت: باید توجه داشت که مباحثه، روخواني دوباره متن، حفظ كردن متن و تكرار آن براي هم بحث و جدال بر سر يك كلمه و نكته فرعي نيست، بلكه مباحثه برقراري ارتباط بين دو فكر براي رسيدن به فكري برتر و كامل تر مي باشد.

وی یادآور شد: مباحثه نيمي از فعاليت يادگيري است، بدين معنا كه با تفكر و تعلم، مطالبي در ذهن متبلور شده و ادراكاتي به نحو اجمال و محدود به وجود مي آيد كه با تلاش براي تبديل اين افكار و ادراكات، به جملات قابل فهم

براي ديگران، نقاط اجمال به تفصيل تبديل شده و محدوديت ها گشوده مي شوند.

معاون پژوهشي مؤسسه مطالعات راهبردي و علوم و معارف اسلام همچنین خاطرنشان كرد: هويت اصلي مباحثه، مقايسه توليدات افكار با يكديگر است؛ بنابراين بايد بهترين زمينه براي مقايسه فراهم شود.

وی افزود: افراد به طور طبيعي زماني نسبت به مقايسه حساس مي شوند كه مطلب توليد خود آن ها باشد و به جوانب اطرافش، علل و عواملش اشراف داشته باشند.

حجت الاسلام واسطی در بخش دیگری از سخنان خود، مطالعه درس به صورت كارگاهي و تكميل كردن برگه طرح بحث توسط مباحثه كنندگان را براي يك تبادل فكري و تلاش براي ارتقاء فكر تأثيرگذار دانست  و بیان داشت: مطالعه كارگاهي تلاش براي كشف سرمنشأ توليد مطلب درسي و كشف حركت هاي مؤلف در حل مشكل و پاسخ به سؤالات اصلي درس است، به عبارتي مطالعه كارگاهي باز آفريني مطالب درس است، نه بازخواني آن ها.

وی خاطر نشان کرد: مباحثه موفق در حقيقت تدريس است و بايد هويت تدريس را داشته باشد و البته تدريس كاربردي نيازمند تنظيم طرح درس است كه ضروري ترين فعاليت در تدريس و مباحثه تلقی می شود

گفتني است در اين نشست علمي-آموزشي كه در مدرسه علميه عالي نواب مشهد برگزار شد، بيش از 150 تن از طلاب مشهدی حضور داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha